A falusi disznók legfőbb halálozási oka a reggeli Pálinka! Ha hajnalban a hidegben több ember összejön „pálinkázni” ott általában megdöglik 1 disznó. Kommentekbe várom, hogy mi lehet az összefüggés. A disznók nem bírják a páleszt?
6 hozzászólás a(z) “Reggeli pálinka” bejegyzéshez
Szerintem a disznók minden ilyen bulit bírnak, mármint ahol pálinkáznak, csak hozzájuk ne nyúljon senki…:) Szóval tuti a röfik is innának kora reggel 1 páleszt, csak Őket soha nem kérdezi meg senki.:)
Tehát akkor azért morcosak a disznó a reggeli páleszezéskor mert ők nem kapnak?
Így van! 🙂
Nem is az hogy megdöglik (csak úgy riadalmában), hanem szánt szándékkal megölik szegény jószágot.
Nyilván előtte alapos számításokat végeznek, hogy mennyi pálinka kellene a disznó, akarom mondani sertés, teljes leitatásához, a tömegére való tekintettel, ÉS mennyivel járnának rosszabbul – a kinyerhető hús és egyéb belsőség tekintetében -, ha az egyik italozót mészárolnák le.
A komoly matematikai modell és az elvégzett számítások, valamint a tapasztalatok alapján ahogy a pálinka-ember-malachalál trió találkozásának végkimeneteleit nézzük, egyértelmű az eredmény: „A minél több pálinka maradjék az önjelölt bölléreknek, és maximalizáljuk a kinyerhető nyersanyag mennyiséget” elv érvényesül.
nUa
A mérnök hozzászól című rovatunkat hallhatták 😀
ez a mérnöki vélemény…jogos 😀
Bár figylembevéve az EU állatjóléti törekvéseit, lenne egy kompromisszumos javaslatom: 1 fél pálesz a sertésnek is…az az egy feles nem veti vissza jelentősen a böllérek lerészegedésének folyamatát, viszont a malac vidámabban leli halálát…mindenkinek jobb így :
– a böllérek ugyanúgy berúgnak
– a malac vidámabban szenderül jobblétre
-a malac minimális pálesz fogyasztása miatt a végtermék minősége nem romlik
-a zöldek sem tiltakoznak a barbár sertésírtás ellen
Szerintem a disznók minden ilyen bulit bírnak, mármint ahol pálinkáznak, csak hozzájuk ne nyúljon senki…:) Szóval tuti a röfik is innának kora reggel 1 páleszt, csak Őket soha nem kérdezi meg senki.:)
Tehát akkor azért morcosak a disznó a reggeli páleszezéskor mert ők nem kapnak?
Így van! 🙂
Nem is az hogy megdöglik (csak úgy riadalmában), hanem szánt szándékkal megölik szegény jószágot.
Nyilván előtte alapos számításokat végeznek, hogy mennyi pálinka kellene a disznó, akarom mondani sertés, teljes leitatásához, a tömegére való tekintettel, ÉS mennyivel járnának rosszabbul – a kinyerhető hús és egyéb belsőség tekintetében -, ha az egyik italozót mészárolnák le.
A komoly matematikai modell és az elvégzett számítások, valamint a tapasztalatok alapján ahogy a pálinka-ember-malachalál trió találkozásának végkimeneteleit nézzük, egyértelmű az eredmény: „A minél több pálinka maradjék az önjelölt bölléreknek, és maximalizáljuk a kinyerhető nyersanyag mennyiséget” elv érvényesül.
nUa
A mérnök hozzászól című rovatunkat hallhatták 😀
ez a mérnöki vélemény…jogos 😀
Bár figylembevéve az EU állatjóléti törekvéseit, lenne egy kompromisszumos javaslatom: 1 fél pálesz a sertésnek is…az az egy feles nem veti vissza jelentősen a böllérek lerészegedésének folyamatát, viszont a malac vidámabban leli halálát…mindenkinek jobb így :
– a böllérek ugyanúgy berúgnak
– a malac vidámabban szenderül jobblétre
-a malac minimális pálesz fogyasztása miatt a végtermék minősége nem romlik
-a zöldek sem tiltakoznak a barbár sertésírtás ellen